
Pesto maak ik altijd als mijn basilicum plant nog maar een dag te leven heeft. Dit was afgelopen weekend precies het geval. Lekker met pasta, maar dit keer maakte ik spaghetti van courgette, oftewel: Courgetti; vele malen lichter en een hele goede combinatie met de pesto en zalmburgers. De burgers en de pesto zijn zo gemaakt, en het is ook nog eens hartstikke gezond. Zalm zit namelijk boordevol omega 3 vetzuren, vitamine D en selenium. Echt een lekker gerecht, waar je iedere visliefhebber blij mee maakt. Deze zalmburgers op een bedje van courgetti en homemade pesto zijn heerlijk!
Wat heb je nodig (2 personen):
Zalmburgers & Courgetti:
- 1 courgette
- 300 gram zalm
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 1 ei, geklutst
- broodkruim van 1 (spelt)boterham
- 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper & zout
- kokosolie om in te bakken
Lees verder op www.modelworkout.com
Geplaatst op 24 juni 2016 door modelworkout