De kerstborrels, eindejaarsbijeenkomsten en heerlijk avondjes komen er weer aan. Ikzelf zit op dit moment dit bericht te typen met kaarsjes aan en een lekkere verwarmende kop thee. Heerlijk! Ik kijk altijd zo uit naar die gezellige tijd rondom de feestdagen. November en december mogen van mij wel wat langer duren (en daarna snel door naar het voorjaar!).
Het is maar al te makkelijk om jezelf vol te eten met niet-zo-gezonde-buikpijn-veroorzakende voeding. Niet erg wanneer je dat doet, je kiest er zelf voor. Maar het voelt waarschijnlijk gewoon niet lekker. Daarnaast kun je je afvragen of dat eten wel écht zo lekker is als je je voor hebt gehouden. Ik vermoed van niet.
Tijd voor verandering dus! Waarom zou je dit jaar niet eens iets gezonds op tafel zetten??
Voor mij is dat al een echte traditie geworden en ik krijg er werkelijk alleen maar positieve reacties op, zoals:
Kijk, daar doe ik het voor. Niet alleen dragen hapjes bij aan de gezelligheid, maar ik maak op deze manier mensen net wat bewuster van wat ze eten. Niet dat ik daar zelf over begin natuurlijk, ik zet het ze gewoon voor. In de trant van “Hier is lekker eten, geniet ervan”. Dan hebben mijn gasten zelf de keuze om er over te beginnen of niet, ik vind het 100% oké als ze het niet over eten willen hebben en ik dring niemand iets op. Voeding en eetgewoontes zijn tenslotte gevoelige onderwerpen voor veel mensen.
Maar.. Hoe doe je dat dan, al die hapjes maken? Tsja, dat kost wat tijd, maar niet zo veel als je denkt. Je kunt natuurlijk worstenbroodjes in de oven stoppen en bitterballen in de frituur. Maar in dezelfde tijd maak je deze zalmhapjes klaar. Of gazpacho (nog veel sneller dan die bitterballen!), of kleine garnalencocktails, of komkommerhapjes met guacamole en garnalen.
Probeer het gewoon eens. Maak alles voor de zekerheid een dag van tevoren, daarmee voorkom je last-minute stress. Waarschijnlijk vergeet je wel een keer een ingrediënt te halen bij de supermarkt namelijk, of vergeet je iets wat in de oven stond gaat er toch eens iets mis.
Hieronder geef ik je alvast het recept voor lekkere zalmbites met kokos en chilisaus! De andere gerechten die je op de foto ziet vind je de Paleo Kerst special van Paleo Magazine! Je bestelt ‘m HIER.
Zalmbites:
Chilisaus:
Geplaatst op 21 november 2017 door eetpaleo