Zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus

Zout vind je in verschillende soorten en maten. Een van mijn favoriete merken is La Baleine. La Baleine werd geïntroduceerd in 1934 in de Zuid Franse stad Montpellier. Ze zijn al 80 jaar het grootste zoutmerk in de Franse keuken. La Baleine bestaat uit puur en alleen zeezout gekristalliseerd in een traditionele en natuurlijke weg. Nu is te veel zout niet goed voor ons lichaam, maar helaas krijgen we gemakkelijk te veel binnen door het eten van bewerkte producten, zoals bijvoorbeeld pakjes en zakjes. En dat terwijl het zó makkelijk is om (bijvoorbeeld) zelf een super lekkere en voedzame lasagne op tafel te zetten. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een kant en klaar pak voor lasagne heb gebruikt. Ik denk in het begin van mijn studententijd? Ik kies nu veel liever voor een zelfgemaakte saus van verse spinazie en tomaten en ik wil graag zelf bepalen hoeveel (en welk) zout ik in mijn eten doe. Hieronder vind je een heerlijk en makkelijk recept voor een voedzame zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus zonder pakjes en zakjes :D

Dit heb je nodig voor deze zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus / 2 tot 3 personen

  • 300 gr verse spinazie
  • 4 trostomaten – ga voor kwaliteit, dit proef je terug!
  • 250 gr verse zalmfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • 140 gr tomatenpuree
  • 4 lasagnebladen – eventueel glutenvrij
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snuf gemalen La Baleine zeezout
  • 30 gr parmezaanse kaas

Voor de kokosbechamel

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem – eventueel glutenvrij

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 01 mei 2019 door beaufood