Zalm en croûte (makkelijk kerstrecept)

Geitenkaas uit Brabant
De geitenkaas komt van de Bettinehoeve in Etten Leur. Yes uit eigen land dus. Ik bracht eerder dit jaar een bezoekje aan de hoeve en werd op slag verliefd op het bedrijf. Van de geitenkaas ben ik al heel lang fan, maar het familiebedrijf is ook fantastisch. Warmte en gezelligheid (echt Brabants dus), dat voel je meteen als je het erf oprijdt. De Bettine geitenkaas is lekker romig en fris. Ik gebruik in dit recept naturel geitenkaas, wat ik op smaak heb gebracht met verse kruiden en een klein beetje citroen. De combinatie met de zalm en het knapperige bladerdeeg is echt heerlijk.

Knapperig bladerdeeg
Bladerdeeg goed knapperig krijgen, kan best een uitdaging zijn. Ik heb daar een paar trucjes voor. De eerste is; verwarm de bakplaat mee als je de oven voorverwarmd. Dan is deze al goed heet als de zalm en croute er opgaat en wordt de bodem ook mooi krokant. Je zou ook een pizzasteen kunnen gebruiken, dat werkt nog beter. En verder gewoon niet te kort bakken. Als de bovenkant donker wordt, dek je deze af met aluminiumfolie, zodat de rest verder kan garen. En prik altijd een paar gaatjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Met deze tips kan het bijna niet meer misgaan.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 19 december 2018 door UitPaulinesKeuken