Zacht voedsel (7): luxe ontbijt

Gisteren had ik het in deze serie over noodgedwongen zacht voedsel al over de problematiek van boterhammen. Maar er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden voor het ontbijt. Sterker nog, die zijn juist reuze feestelijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor overige huisgenoten. En het is weekend, dus zet vooral je thuisfront lekker aan de bak.

Mijn favoriete zachte ontbijt: American pancakes. Van die fluffy, kleine gevallen. Die zijn zo zacht, dat gaat prima naar binnen, in kleine stukjes weliswaar. Zelfs blauwe bessen in het beslag zijn goed te doen, want die springen open tijdens het bakken en worden heel zacht – en dat terwijl een gewone losse blauwe bes nu echt niet te eten valt. O, en serveren met maple syrup (esdoornsiroop) helpt ook om de boel lekker smeuïg te maken.

Recept (voor 10 stuks): Meng 125 g bloem met 2 theel bakpoeder en een snufje zout. Klop er met een garde of mixer 1 ei en 200 ml karnemelk of (nog lekkerder, luchtiger) kefir (de vloeibare variant) doorheen. Voeg een doosje blauwe bessen toe. Smelt roomboter in 2 koekenpannen (dan gaat het sneller, maar in 1 kan ook). Laat 3 à 4 bergjes beslag in de pan vallen. Bak tot de bovenkant droog begint te vallen, draai dan om en bak ook de andere kant nog even. Niet te zuinig met boter!

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 22 januari 2021 door KokenmetKarin