De afgelopen weken was er bij mij thuis steeds maar één hamvraag: Will it blend? Met een kauwverbod is het zaak om creatief te worden met een blender. Ken je die hilarische filmpjes met die meneer die werkelijk alles in zijn blender gooit? “Will it blend? That is the question.” Al doet hij het voornamelijk met niet-eetbare dingen in de categorie Don’t Try This At Home. Dat was hier in huis natuurlijk anders, ik had alleen maar interesse in juist wél eetbarre dingen.
Laten we wel wezen, niet kunnen of mogen kauwen is geen pretje. Als het goed is, is het slechts tijdelijk, maar het is belangrijk om in deze mistroostige periode een beetje lol in het leven te houden. En laat nou juist de blender je daarbij kunnen helpen.
Nadat ik in afgelopen afleveringen uiterst serieus uit de doeken heb gedaan wat je allemaal kunt verhakselen tot zacht voedsel, is het nu tijd voor wat fun facts.
Will it blend? Ja hoor, de gekste dingen kunnen in de blender.
Nasi rames van de toko gaat bijvoorbeeld prima. Wat extra pindasaus (niet te veel, dan neemt het alle smaken over) en een scheut kokend water erbij en je hebt een weliswaar onooglijke bruine smurrie, maar het is best te doen als nood wet breekt. Tip: wel eerst de stokjes uit de saté halen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 24 januari 2021 door KokenmetKarin