Zacht voedsel (11): pasta

Leuk is anders, als je om medische redenen wekenlang alleen zacht of vloeibaar voedsel mag. Hoe moet dat dan? Wij eten hier thuis best vaak ‘een pastaatje’. Dat kan van alles zijn, pasta is namelijk ideale kliekjesverwerking. Van zo’n beetje alles wat er nog rondslingert in de koelkast kun je nog wel een sausje fabrieken in de tijd dat de pasta kookt. Maar wie zacht voedsel moet eten, krijgt echt geen macaroni, spaghetti of farfalle naar binnen.

Niet getreurd, pasta met saus kan prima door de blender. Je moet de boel wel goed vloeibaar maken, maar dat werkt uitstekend met een ferme scheut pastawater. Giet dus altijd de pasta af boven een pan, en niet door de gootsteen. Hoeveel kookwater? Dat bepaal je zelf, hoe vloeibaar of stevig je het wilt of kunt hebben.


(Nee, dat blaadje basilicum, dat is alleen maar gezellig voor de foto, dat gaat natuurlijk niet…)

En nee, dit wordt niet de meest gastronomische ervaring ever, maar je zult in deze periode al snel merken dat je soms al lang blij bent als je iets warm en voedzaams naar binnen kunt schuiven. Of nu ja, warm? Als je maar heel langzaam kunt eten, omdat je alles moet sabbelen in plaats van kauwen, en je krijgt hooguit een theelepeltje je mond in, dan duurt het best lang voor je een bakje leeg hebt, en dan koelt de boel onherroepelijk af. Maar ach, zo erg is dat niet.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 24 januari 2021 door KokenmetKarin