yoghurtcake met rood fruit en vanille

Ontbijten met cake en een kop koffie? Yes! Deze yoghurtcake met rood fruit en vanille is namelijk gemaakt op basis van havermeel, amandelmeel, yoghurt en fruit. Niet alleen heel lekker fris, maar nog best voedzaam ook. Lekker én gezond bakken dus!

Door kwark of yoghurt door cake of taart te mengen, wordt de cake licht en fris. Dat maakt een plak van deze cake een heerlijk tussendoortje of zelfs ontbijtje.

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel + 1 eetlepel extra
150 gram havermeel
80 gram olijfolie
2 eieren
150 gram (plantaardige) yoghurt
1 theelepel baking soda = 1 zakje
sap van halve citroen
4 druppels vanille
2 eetlepels agavesiroop
150 gram rood fruit (of frambozen/blauwe bessen)
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 24 augustus 2020 door feelgoodbyfood