Yoghurt-sinaasappel taartje met noten-dadel bodem


Yoghurt-sinaasappel taartje

Dit taartje is ook nog eens heel makkelijk om te maken en je hebt er geen oven voor nodig! Yes, een raw taartje. De smeuïge bodem van haver, dadels en noten maak je binnen 1 minuut in de foodprocessor. Heerlijk in combinatie met de frisse vulling van Griekse yoghurt, vanille, sinaasappel en agave. Versier met topping en klaar is je heerlijke gezonde taartje.

In plaats van agar agar kun je ook gelatine gebruiken, alleen is deze niet vegetarisch.

Tip: pureer met een staafmixer vers of bevroren fruit door de yoghurt voor een fruitige vulling.

Dit heb je nodig

Bodem
100 gram havermout
100 gram zachte dadels
70 gram walnoten
20 gram kokosolie (2 eetlepels)
snuf zout

Vulling
400 ml Griekse yoghurt
3 gram agar agar + 100 ml
5 druppels vanille (of vanille stokje)
sap van halve sinaasappel
2 eetlepels agave
pure chocolade

Topping
1 sinaasappel
pure chocolade

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 25 juli 2019 door feelgoodbyfood