Je hebt het beslag van de cake echt in no time gemaakt, 45 minuten de oven in en klaar is je heerlijke yoghurt-citroen cake. Ik gebruik speltbloem, maar je kunt ook tarwebloem gebruiken. Zelf voeg ik niet of nauwelijks zoetstof toe aan baksels. Mocht je de cake nou wel wat zoeter willen, voeg dan 2 eetlepels agave of suiker toe.
Fruittip: deze cake is ook heel lekker met frambozen
Ook heel lekker: mini citroen-frambozen cheesecakes
200 gram (spelt) bloem
150 gram Griekse yoghurt
2 eieren
75 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 citroen (sap van 1 citroen en rasp van halve citroen)
1 zakje baking soda = 1 theelepel
100 gram blauwe bessen (of ander zomers fruit naar keuze)
snuf zout
optioneel: 2 eetlepels agavesiroop of suiker
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 16 april 2020 door feelgoodbyfood