Yoghurt cake met sinaasappelglazuur. Een heerlijk smeuïge cake gemaakt met yoghurt en amandelmeel. Deze yoghurt cake is gezoet met honing en heeft een lekkere frisse sticky sinaasappelglazuur on top. Eet een dikke plak bij de koffie of neem een stuk mee als tussendoortje. Het zoete beslag geven we een fris tintje door er citroenrasp doorheen te doen. Ik raad je aan om een biologische citroen te kopen wanneer je de schil gebruikt, omdat deze niet bespoten zijn. Idem voor de sinaasappel! Hiervan gebruiken we namelijk ook de rasp en het sap voor het maken van de sinaasappelglazuur. Samen met honing en kardemom is dit de per-fecte finishing touch op de yoghurt cake.
Kardemom is niet super populair in Nederland en dat vind ik best vreemd, want ik ben gék op deze kruidige zaadjes. Kardemom is gewoon te koop in de supermarkt (hele peultjes of in poedervorm) en ik gebruik de zaadjes vaak in bakrecepten (bijvoorbeeld in deze glutenvrije sinaasappel amandelcake) of bij het ontbijt door een kom warme havermout. De smaak van kardemom is friszoet en een beetje citroenachtig. Echt een méga lekkere smaakcombi met de honing in deze yoghurt cake en de sinaasappelglazuur. Je kunt de kardamom skippen als je wilt, maar mocht je ook maar een beetje zin hebben om een potje kardemompeulen in huis te halen: doen! :D
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 04 maart 2021 door beaufood