Vind jij het ook fijn om iets lekkers en healthy te hebben klaarstaan voor de lekkere trek? Deze worteltaart of carrot cake is een echte aanrader en moet je zeker weten een keer hebben gemaakt!
Ingrediënten voor een cake in een brownievorm of springvorm á 22 cm. Voor een kleinere cake halveer je gewoon het recept.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Mix allereerst in een kom de eieren samen met de honing en kokosolie tot een beslag. Voeg daarna het speltmeel, de kruiden en het bakpoeder toe en mix nog een keer.
Stop de wortels in een juicer en gebruik alleen het pulp van de wortels. Indien je geen juicer hebt en je de wortels raspt, dep dan de wortelrasp droog met een theedoek of knijp het sap eruit. Dit om te voorkomen dat je cake te nat wordt.
Schep de wortelrasp samen met de walnoten en rozijnen door het beslag.
Vet de zijkanten van de vorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de vorm en zet deze 55 minuten tot een uur in het midden van de oven. Controleer de cake voordat hij uit de oven komt door er een saté prikker in te steken. Als deze er droog uit komt is hij gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen. Maak vervolgens de topping door de ingrediënten voor de topping, behalve de limoenzest en walnoten, te mixen tot er geen klontjes meer in zitten. Besmeer de cake met de topping en maak het af met stukjes walnoot en limoenzest. TIP! Smeer alleen de stukken die je direct gaat eten in met de topping. Als je de cake met topping een nachtje (of langer) in de koelkast laat staan wordt de bovenkant een beetje “soppig”. Deze wortelcake is bovendien ook super lekker zónder topping!