Wat doe je op een zomerse dag wanneer je niet zo veel trek hebt in een grote maaltijd? Dan maak je gewoon iets makkelijks klaar. Deze zadencrackers met wortelspread bijvoorbeeld 😉
Er wordt me heel vaak gevraagd of ik ook ‘Paleo boterhambeleg’ kan maken en dan liefst zo’n groentespread. Nou, dat kan wel hoor! En jij kunt dat ook. Je hoeft alleen wat groenten te roosteren en deze daarna te pureren met een paar andere ingrediënten.
Daarna heb je alleen nog maar iets nodig om de spread op te smeren. Simpel, toch?
De plakjes augurk erop en wat peterselie maken het helemaal af. Je kunt zo’n spread trouwens ongeveer 1 week in de koelkast bewaren, maar je zou ook een deel in kunnen vriezen. Meer daarover lees je hier.
Ik koos ervoor om mijn wortelspread te eten op wat crackers van BioBites, die vind ik super lekker! Vooral die met rozemarijn. Ze zijn ideaal om mee te nemen, als snack tussendoor (soms heb je gewoon echt honger tussen 2 maaltijden in..) of om te serveren wanneer je visite krijgt. Dit zijn toch heel leuke borrelhapjes??
De BioBites crackers zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar bij EkoPlaza! Echt heel fijn vind ik dat, want in die winkel zie ik mijn favoriete Paleo producten graag terug. Wel zo makkelijk, en met gevolg dat er steeds meer mensen in Nederland kennis kunnen maken met de Paleo levensstijl.
Wat zou jij het liefste op zo’n cracker smeren? Zo’n groentespread, of heel iets anders? Ik lees je tips graag 😀
Ingrediënten (voor 8 porties)
Geplaatst op 27 augustus 2016 door eetpaleo