Wortelsoep met sinaasappel

Deze wortelsoep met sinaasappel kregen we deze zomer als amuse in een superleuk eettentje in Zuid-Italië. Koud was-ie al héérlijk en wij waren benieuwd of-ie warm net zo lekker zou zijn. Daarom doken we thuis de keuken en... mission accomplished! Fijn als lunch of lichte maaltijd op een herfstdag.

Maak de ui en wortels schoon en snijd in stukken. Verwarm in een pan de boter of olijfolie en fruit de ui een paar minuutjes op laag vuur. Pers ondertussen de sinaasappels uit en maak met een liter gekookt water bouillon van de blokjes. Voeg de wortel toe en bak even mee. Doe het sap van de sinaasappels en bouillon erbij en laat zo’n 20 minuten koken tot de wortels zacht zijn.

Pureer het geheel tot een gladde, stevige soep. Roer er tot slot een scheut rijstmelk door en verdeel de soep over de kommen en garneer met nootmuskaat en chiazaad. Enjoy!

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 05 oktober 2016 door glow