Wortelsoep met knoflook

Wat doe je met overgebleven wortelen? In de soep ermee. En dan niet zomaar soep, maar kruidig geroosterde wortel-knoflooksoep.

Ik had toevallig een hele zak peentjes over, dus die nam ik mee naar Frankrijk, voor Cayenne en Canberra. Dat zijn paard en pony van buurman boer, die geparkeerd staan in mijn weiland, dus ze voelen ook een beetje van mij. Dol op wortelen zijn ze.

Alleen stonden ze al in de winterstalling, in de wei liepen nu alleen vier jonge koeien, en die blieven geen wortels, alleen gras.

Lang verhaal kort: die wortels reisden onverrichter zake weer mee terug naar Amsterdam en belandden in de soep. Nu kan wortelsoep door z’n zoetheid snel wat babyvoerachtig worden, maar deze niet hoor. Dankzij roosteren in de oven en wat kruiderij is dit een echte grotemensenwortelsoep. En er komt geen pakje, zakje of blik aan te pas.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 23 december 2021 door KokenmetKarin