Wortelcake uit een kopje

Deze week was de wortelcake erg populair. Daarom nog een creatieve variatie op dit recept: wortelcake uit een kopje. Met dit recept heb je binnen 5 minuten een heerlijk en gezond worteltaartje op tafel staan.

Wortelcake recept

Soort gerecht: dessert, gezonde snack
Tijd: 5 minuten (zonder de kokosslagroom)
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • ⅓ kop geraspte (winter)wortel
  • 1 ei-eiwit
  • 2 el appelmoes
  • 1½ el meel van havermout
  • 2 el amandelmeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • 1½ tl kaneel of speculaaskruiden
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • zout

Ingrediënten kokosslagroom (optioneel):

  • 1 blik kokosmelk (1 nacht in de koelkast)
  • Vanillestokje of aroma
  • 2 el agave siroop

Bereidingswijze wortelcake

Laat wat kokosolie smelten en smeer een laagje in een kommetje of kopje. Meng alle ingrediënten voor de wortelcake met elkaar en giet de mix in het kopje. Zet ongeveer 2 ½ minuut in de magnetron. Draai het kopje om op een bord, zodat het cakeje loslaat en laat afkoelen.

Bereidingswijze kokosslagroom

Laat het blik met kokosmelk een nacht in de koelkast staan, zodat de kokos crème stolt. Schep de kokos crème uit het blik en voeg daar de vanille aroma of vanille schraapsel uit het vanille stokje aan toe. Klop totdat het op een dikke slagroom lijkt en voeg de agave siroop toe (kijk wel uit dat de mix niet te dun wordt). Zet hierna de slagroom even in de koelkast en voeg pas toe wanneer het cakeje is afgekoeld.