Wortel patties met yoghurtdip. Een énorme hit bij Louen (1) als avondeten. Deze gezonde burgertjes zijn eenvoudig te maken en ook nog eens lekker voedzaam. Je maakt ze van geraspte bospeentjes, ei en kikkererwtenmeel. In plaats van kikkererwtenmeel kun je trouwens ook boekweit-, spelt- of volkorenmeel gebruiken. Ik maak vaak een dubbele portie zodat ik een voorraadje hebt voor twee, drie dagen. Ze zijn namelijk ook lekker als tussendoortje! Of ik vries er een paar in voor op een later moment. De kunst van gezond eten zonder elke avond een uur in de keuken te hoeven staan is: voorbereiding! Ik duik vaak op zondag een uurtje de keuken om wat gezonde gerechtjes voor Louen klaar te maken. Bijna al deze gerechten zijn geschikt om in te vriezen en zo heb ik altijd wel een paar groente burgertjes, gezonde snacks of gezonde spreads achter de hand. Ideaal!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 21 juni 2021 door beaufood