
Mijn spirelli heeft een tijdje verstoft in de la gelegen, but he’s back! Dit keer maakte ik er geen pasta van courgette mee maar noodles van wortel. En stiekem vind ik dit véél lekkerder.. Slierten van courgette worden een beetje zompig ofzo en wortelslierten behouden hun structuur en blijven knapperig. Al kun je ze ook zacht bakken als je dit lekkerder vindt. Ik was in een oosterse bui en bakte er een portie shiitakes bij – mijn favoriete paddestoelen – en maakte een simpel maar super lekker sausje van honing en soja saus. Sesamzaadjes eroverheen, een frisse groene salade erbij en je hebt binnen tien minuten – echt! – een super gezonde en goddelijke maaltijd op tafel staan.
Dit noodle gerecht is vegetarisch – vegan zelfs als je de honing vervangt door agave siroop – maar je kunt naar wens natuurlijk altijd gebakken kip toevoegen of gamba’s. Ik weet dat sommigen van jullie te maken hebben met hongerige mannen in huis en dit gerecht is perfect voor wanneer jijzelf vega of vegan wilt eten, terwijl je hubby hunkert naar een mannenmaaltijd. In dat geval bak je er voor hem dus gewoon een portie kip of gamba’s bij. Ook weer opgelost ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 09 augustus 2016 door beaufood