Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Mmmmm, taart! En wat is het eigenlijk leuk om lekker de keuken in te duiken om te gaan bakken. Ik weet niet precies hoe dat zit, maar door zo creatief bezig te zijn raak ik heerlijk ontspannen. Deze keer besloot ik een ietwat verrassend ingrediënt in een cake te stoppen, namelijk cacaoboter. Om het idee van een witte chocoladecake te krijgen. Dat is echt super goed gelukt!

Witte chocoladefrosting, of toch een ganache?

De frosting eromheen werd ook een succes, maar dat komt voornamelijk omdat ik daar tegenwoordig palm shortening voor gebruik. Het kán ook met kokosolie of kokosslagroom, maar dat vind ik zelf een klein beetje minder lekker. Niets mis mee uiteraard, maar als je palm shortening kunt krijgen zou ik dat zeker eens proberen. Ikzelf bestel het altijd hier bij iHerb.

Mocht je dat niet willen, dan kun je altijd voor een heerlijke chocoladeganache gaan als zijnde ‘frosting’. Of gebruik één van de recepten voor frosting uit mijn boek Paleo Traktaties.

Hoe ik mijn taarten laat testen

Deze witte chocoladetaart maakte ik voor mijn ouders omdat ze op visite kwamen. We wonen best een eindje van elkaar af en dan is het extra leuk om iets te maken. Als ik daar langs ga maakt mijn moeder ook altijd iets lekkers, dus dan kan ik uiteraard niet achter blijven. Gelukkig is bakken voor ons allebei een hobby! Daarnaast is het een super goede test om zo’n taart aan visite te serveren – dan weet ik meteen of ik het recept online kan zetten of niet. Op Instagram werd me daar al volop naar gevraagd.

Dus bij deze! Het recept voor Witte Chocoladetaart met Rozenwater.

Wil je de bovenkant ook mooi versieren? Gedroogde rozenknopjes vind je o.a. bij Dille en Kamille en de lavendel en witte bloemetjes heb ik zelf geplukt uit mijn balkontuin(tje). Viooltjes zijn ook erg leuk op zo’n taart, en die zijn trouwens nog eetbaar ook.

Ingrediënten
Cake:

  • 250g amandelmeel
  • 70g kokosmeel
  • 70g bakbananenmeel (of arrowroot)
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 12 grote eieren
  • 160 ml ahornsiroop
  • 60g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 60g ghee, gesmolten
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 el citroensap

Frosting:

  • 300g palm shortening (of kokosolie, of kokosroom)
  • 70g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 120 ml honing
  • 4 el bakbananenmeel
  • 3 el rozenwater
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 15 oktober 2017 door eetpaleo