Dat we met z’n allen wel wat minder vlees kunnen eten, is inmiddels duidelijk. Maar hoe we dat precies aanpakken, en waar we onze porties vlees door vervangen? Dat is voor veel mensen nog een beetje zoeken, of beter gezegd een kwestie van wennen. Om je een stapje verder op weg te helpen hebben wij wat feiten over soja voor je op een rij gezet. Soja is namelijk een erg populaire vleesvervanger op dit moment. Ook hebben we er gelijk een recept voor je bij gedaan, uiteraard met ingrediënten die zijn gemaakt van soja.
Soja feitjes op een rij
Lactose vrij
Sojaproducten bevatten geen zuivel of lactose. Ze zijn 100% plantaardig en dus van nature lactosevrij.
Soja is ook goed voor kinderen
Sojaproducten passen perfect in een gezonde en evenwichtige voeding, vanaf 1 jaar. Ook van soja melk wordt je dus groot en sterk!
Verlaging cholesterol
Sojaproducten zijn van nature arm aan verzadigd vet en bevatten geen dierlijke vetten. Door producten met veel verzadigde vetten, als vlees en zuivel, te vervangen door sojaproducten, die meervoudig onverzadigde vetten bevatten, kan de hoeveelheid verzadigde vetten en cholesterol in voeding worden verminderd. Vermindering van de consumptie van verzadigd vet draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
Bron van calcium
Alle plantaardige voedingsproducten op basis van soja zijn een volwaardige variatie voor zuivel. Sojaproducten zijn een bron van hoogwaardige soja-eiwitten en net zoals melk een bron van calcium.
Eiwitrijk
En niet te vergeten, soja is ook rijk aan eiwitten. De soja boon bevat per 100 gram maar liefst 36 gram eiwitten.
Recept // Vegan quiche van tofu en groenten
lees verder:
http://www.ilovehealth.nl/food...
Geplaatst op 06 februari 2018 door ilovehealth