Wentelteefjes

Is het jullie wel eens opgevallen dat de meeste hardloop-, maar ook andere sportwedstrijden op zondag zijn? Ook mijn duurtrainingen plan ik altijd graag op een zondag in, op de een of andere manier maak ik er dan meer tijd voor en vaak heb je ook minder verplichtingen. Het is dan wel extra belangrijk om een goede voedingsbodem te leggen met vooral voldoende koolhydraten. Wentelteefjes zijn naast pannenkoeken een perfect ontbijtje voor een zware inspanning. En het past ook goed bij een zondags ontbijt als je het mij vraagt!

De wentelteefjes zoals je ze van vroeger kent bevatten niet zoveel voedingsstoffen en daardoor niet een bewuste keuze voor een sporter. Ik maakte een verantwoorde variant met volkoren boterhammen, amandelmelk en kaneel. Als topping gebruik ik banaan, honing en walnoten en ik bak ze in lichtgezouten Lurpak roomboter. Nu hoor ik je denken, "lichtgezouten roomboter?". Ja, hierdoor komen alle smaken nog veel meer tot zijn recht, anders worden de wentelteefjes wat flauw. Zout is een echte smaakversterker. Tegenwoordig proberen veel mensen zout te vermijden, teveel zout is ook zeker niet goed. Maar wanneer je nooit meer uit pakjes en zakjes kookt, zul je merken dat het wel meevalt met hoeveel zout je op een dag binnenkrijgt. In plaats van dat ik een beetje zout toevoeg aan het beslag, bak ik de wentelteefjes dus in lichtgezouten roomboter.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 18 juni 2016 door eatrunlove