"Wij Nederlanders' eten random elke pastasaus bij elke pastasoort. De Italianen daarentegen, houden er een complete filosofie op na over welke saus nu het beste bij een bepaalde soort pasta past. Bolognesesaus bij penne? Wrong! Maar welke soort pasta hoort dan bij welke saus? Het antwoord kreeg ik van Paul die bij een bedrijf werkt dat de meest bijzondere pastasoorten aan retailers verkoopt. Goed nieuws: ik weet een aantal zaken waar hun prachtige pasta's te koop zijn, zodat jij ze ook kunt proberen. Daarover straks meer, nu eerst een lesje "bijzondere pasta's & saus'
Drie kleuren pasta met de kleuren van de Italiaanse vlag. De kleuren worden verkregen door spinazie, tomaat en zoete rode peper. Zoals je op de site kunt lezen is de pasta vernoemd naar Mafaldine van princes Mafalda. Deze pasta is goed te combineren met een bereiding van groene groentes ( al verde). (Peulen, courgettes, doperwten, groene asperges), maar ook in met vis en schaal en schelpdieren is dit een mooie combinatie.
Deze spaghetti is gekleurd met inktvis bloed. De pasta leent zich erg goed voor bereidingen met vis, denk hier bij aan zeebaarsfilet, witvis en garnalen. De pasta blinkt ook op het bord natuurlijk ook uit om zijn kleur, verwerkt met eventueel saffraan saus.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
,Geplaatst op 29 mei 2015 door goodfoodlove