weekendbites: yoghurt fruitijsjes met mango en banaan

Ze staan op de foto, natuurlijk gebruik ik ze veel te weinig. Het grappig is dat je zo in een handomdraai zelf ijs hebt gemaakt. Het kost je misschien tien minuutjes.Wanneer je de yoghurt fruitijsjes in jouw eigen favoriete vormpje wilt krijgen moet je nog wel een paar uurtjes geduld hebben. Het ijs moet weer opnieuw in het vormpje opstijven.Wanneer je geen zin hebt om lang te wachten kun je het fruitijs gelijk in een schaaltje doen en opeten.

Het fijne van deze yoghurt fruitijsjes is dat ze heerlijk zoet smaken, maar er geen suiker of honing aan is toegevoegd. De smaak komt helemaal van de banaan en mango. Om snel ijs te maken gebruik je ingevroren fruit. Dit doe je in een blender die ijsblokjes kan fijnmalen. Daar voeg je dan Griekse yoghurt aan toe. Het resultaat ijs! De blender moet je in het begin een klein beetje helpen. Door af en toe (wanneer de blender uit is) alles opnieuw even door te scheppen. Dan op het moment dat je denkt, wat een stom recept: het werkt niet.. ! Heb je opeens ijs!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 18 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken