Dus hierbij een paar tips voor het maken van deze groenteballetjes! Laat de balletjes goed opstijven in de koelkast. Dat doe je eigenlijk ook (wanneer je de tijd hebt) met gehaktballetjes. Het helpt al een hoop om het bovengenoemde instortingsgevaar tegen te gaan. Wat ook een fijne toevoeging is, is een beetje een stevig ingrediƫnt gebruiken wat gelijk ook volume aan de balletjes geeft. In het geval van dit groenteballetjes recept is dat bulgur en broodkruim (panko). Beiden nemen het vocht uit de groenten op en laten zich goed kneden en vormen. Iets van peulvruchten zijn ook een hele goede toevoeging. Voor deze balletjes gebruikte ik kikkererwten. Tot slot moet je niet te waterige groenten toevoegen of deze heel goed uitknijpen. En dan is het nog een kwestie van mooi goudbruin bakken in flink wat olijfolie. Eventueel kun je ze nog even in de oven zetten om warm te houden en door te garen.
Dat geeft je mooi de tijd om mijn supersnelle aioli te maken. Je kunt dat op 2 manieren doen. De super supersnelle methode: je gebruikt je favoriete mayonaise of de iets minder snelle methode en dan maak je de mayonaise heel stoer zelf. Wanneer je smokkelt (doe ik zelf ook) dan voeg je aan je favoriete mayonaise een lekkere olijfolie toe, het sap van een halve citroen, geperste knoflook en brengt alles op smaak met geraspte citroenschil, zout en peper. De zelfmaak mayonaise methode omschrijf ik in de werkwijze. Is nog lekkerder, maar je hebt er ietsjes meer tijd voor nodig! En een staafmixer.
Lees verder op www.PaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 27 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken