Weekendbites: Quesadilla met kip / Mexicaanse tosti's

Quesadilla’s zijn dus eigenlijk Mexicaanse tosti’s. Je legt eerst een tortilla in een droge koekenpan. Daarop strooi je belegen kaas, legt er de andere ingredienten bij en je strooit er weer wat kaas over. Daarop leg je weer een tortilla en drukt het geheel een beetje aan. Wanneer je nu het vuur aanzet gaat de kaas smelten en gaan de twee tortilla’s als een tosti aanelkaar kleven. Draai halverwege voorzichtig om en laat dan ook de kaas aan de andere kant smelten. Resultaat heerlijke quesadilla met kip en een knapperige bruin geroosterde buitenkant, gesmolten kaas van binnen.

Als extraatje bedacht ik een lekkere maar pittige tomatensalade met een frisse limoendressing. Dat pittige is een goede tegenhanger voor de gesmolten kaas.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 15 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken