Weekendbites: Nachos recept met kip, feta en mais

Ik at mijn eerste nachos in een leuk Mexicaans tentje in Rotterdam. Heerlijk met die gesmolten kaas. Er is natuurlijk niets ingewikkelds aan het maken van zo’n nachos schotel. Het leuke is dat je allerlei varianten kunt maken op deze snack. De nachos koop ik kant-en-klaar. De echte do-it-yourselvers zouden de nachos zelf kunnen maken. In dit linkje lees je hoe je dat kunt doen. Ik maakte er een lekkere pittige kip bij. Van kippendijen. Die marineer ik een kwartiertje in een zelfgemaakte marinade van paprikapoeder en chilivlokken. Wanneer je meer tijd hebt kunt je de marinade langer laten staan. Hoe langer je een marinade in laat trekken hoe beter. Maar meestal heb ik ook niet zoveel tijd.

In dit nachos recept heb ik ook nog wat frisse smaken gebruikt, als tegenhanger voor de romige kaas en de pittige kip. Je kunt zelf er ook andere smaken bij bedenken maar ik vond de frisse en romige avocoado, een pittig peper en geroosterde mais er erg mooi bij passen. Uiteindelijk voeg je ook nog feta en geraspte kaas toe. Dan gaan de nachos onder de grill tot dat de kaas gesmolten is. Heerlijk met koriander, fijngesneden bieslook en zo’n fris limoentje.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 30 januari 2018 door UitPaulinesKeuken