
Ze zijn niet moeilijk om te maken en ook nog even houdbaar (als ze het bewaarbakje halen en dan niet al op zijn). Natuurlijk zijn ze, zoals alle koekjes, wel het lekkerste wanneer je ze gelijk eet. Ik vind dit soort hartige koekjes overigens ook heel fijn als tussendoortje. Om de hartige koekjes te maken voeg je alle ingrediƫnten samen in een keukenmachine. Alles meng je tot een samenhangend deeg. Dit rol je uit tot een dunne lap van ongeveer 4mm dikte. Dan zet je het even in de koelkast. Vervolgens steek je er rondjes uit, of snijd er vierkantjes van of leuke ruitjes. Wat je wilt. Daarna zet je ze nog even terug in de koelkast en bakt ze vervolgens in een kwartiertje af.
Ingrediƫnten voor 40 hartige koekjes 200 gr (patent)bloem 45 gr havermoutvlokken 70 gr olijvenmix zonder pit 2 eieren 100 gr (ongezouten) boter 70 gr geraspte oude kaas 0,5 tl zout
Zo maak je het Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch) / 160 graden (heteluchtoven)
Doe de boter, bloem, havermout, zout en geraspte kaas in de keukenmachine en meng totdat het mengsel lijkt op koekkruimels.
Voeg 1 ei en 1,5 eetlepel koud water toe. Meng opnieuw zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg nu de olijven toe en meng zodat ze goed zijn verdeeld over het deeg.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 12 maart 2018 door UitPaulinesKeuken