Weekendbites: Groente tempura

Je kunt allerlei groenten gebruiken, maar het is wel aan te raden om de meer vaste groenten te gebruiken. Denk aan broccoli, zoete aardappel, asperges, boontjes of paprika. Voor dit recept gebruiken we aubergine, courgette, wortel en bimi. Superlekker! In Spanje zie je ook vaak een tempura op de tapaskaart staan. Vaak met aubergine die vervolgens geserveerd wordt met een lading honing. En ook in Griekenland zie je dit hapje vaak terug. Dan is het meer een combi van hartig met zoet. Ook lekker hoor. Maar voor nu houden we het bij groente tempura met sojasaus, lekker hartig!

Ingrediƫnten voor 4 pers. 100 gr bimi Halve aubergine Halve courgette 5 wortelen 130 gr bloem Peper en zout 1 ei 200 ml bruisend water Zonnebloemolie Sojasaus

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 08 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken