Weekendbites: Bruschetta met sardientjes

Ik krijg altijd een vakantiegevoel wanneer ik ze maak. Terwijl we, wanneer we in Italië op vakantie zijn, ons meer te goed doen aan huisgemaakte pasta’s en helemaal niet zo vaak bruschetta’s eten. Mischien gaat het meer om het volle tafel gevoel en dat je lekker van alles kunt pakken wat mij aan vakantie doet denken. Daarom passen ze ook zo leuk op een feestje of etentje.

Een echte bruschetta maak je met zuurdesembrood. Ik doe het ook wel eens met een afbak ciabatta. Dat vinden de Italianen vast niet goed. Moet ook toe geven, met zuurdesem is wel lekkerder en beter. Je toppings vallen niet door die gaatjes en het bestrijken met de knoflook gaat een stuk gemakkelijker. Dat bestrijken met knoflook is iets wat ze al heel lang doen, als sinds de tijd van de Romeinen. De bruschetta vindt dan ook haar herkomst uit Rome. Maar in heel Italië hebben ze de geroosterde sneetjes brood omarmt.

De topping van deze bruschetta met sardientjes kun je ook heel goed door je pasta heen mengen of op een pizza smeren. De in stukjes gesneden venkel laat je eerst heel zacht worden in de pan, dan voeg je stukjes sardines toe tot dat het een hele dikke saus wordt. Tot slot warm je nog een paar stukjes sardientjes op en verwarm je de rozijnen mee. Wat citroenrasp en -sap maken deze bruschetta helemaal af!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 13 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken