
Ik ben dol op lekkere dipjes voor bij de borrel. Elk weekend begin ik dan ook met een borreldiner. Dat wil zeggen een tafel vol met lekkere hapjes en drankjes. Lekkere dips, vers stokbrood of flatbread, een lekker kaasje en/of worstje en een glas wijn. Ik kan mij geen betere start van het weekend wensen. Deze bietenspread past heel goed op de borreltafel. Lekker voor de afwisseling en weer eens wat anders dan pesto of tapenade. En zelf een dip maken is dus helemaal niet ingewikkeld, dat kun je wel zien aan dit recept.
Ingrediƫnten voor 1 portie 1 gekookte rode biet 175 gr feta 1 teen knoflook Sap van een halve citroen Peper en zout 30 gr pistachenoten, fijngehakt Takje peterselie, fijngehakt
Zo maak je het Mix in de kom van je keukenmachine de gekookte rode biet met de feta. Voeg de knoflook, het citroensap en peper en zout toe. Meng totdat het zich een glad geheel vormt.
Garneer de bietenspread met wat verkruimelde feta, pistachenootjes en wat gehakte peterselie. Serveer met (pita)brood of toastjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 19 mei 2018 door UitPaulinesKeuken