Wat je moet weten over omga-3 vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetzuren. Dit betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. We moeten ze daarom uit onze voeding halen. Het consumeren van voldoende omega 3-vetzuren is belangrijk voor allerlei processen in ons lichaam. In dit artikel lees je welk effect omega 3-vetzuren op ons lichaam hebben en hoe je voldoende van deze vetzuren binnenkrijgt. Onderzoeken naar de effecten van omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor onze gezondheid. Er zijn tal van onderzoeken die dit bewijzen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Uit een onderzoek dat in 2011 werd gepubliceerd in Biochimie Journal, bleek dat omega 3-vetzuren een onmisbare rol spelen bij het gezond houden van onze hersenen en het netvlies van onze ogen.
  • Italiaans onderzoek toonde aan dat mensen die een hartaanval hadden overleeft, minder kans hadden om opnieuw een hartaanval of een beroerte te krijgen als ze visolie supplementen namen.
  • Een onderzoek uit 2008 toonde aan dat de consumptie van omega 3-vetzuren door zwangere en zogende vrouwen, een positief effect heeft op de gezondheid en intelligentie van het kind.
  • Volgens een onderzoek dat in 2002 te lezen was in de British Medical Journal, is er een verband tussen een tekort aan omega 3-vetzuren en vroeggeboortes. Vrouwen die geen vis en zeevruchten aten, bleken 7,1% kans op een vroeggeboorte te hebben. Vrouwen die regelmatig vis eten, hebben slechts 1,9% kans op een vroeggeboorte.
  • Uit een ander onderzoek dat te lezen was in de British Medical Journal, bleek dat omega 3-vetzuren helpen bij het verkleinen van de kans op borstkanker.
  • Omega 3-vetzuren kunnen helpen bij het behandelen van ADHD. Dit werd bewezen door een onderzoek dat in 2011 gepubliceerd werd in de Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry.

Welk voedsel is een goede bron van omega 3-vetzuren?
Vis is de bekendste bron van omega 3-vetzuren. Vooral vette vis, zoals zalm, makreel, haring, forel en tonijn zijn goede omega 3 leveranciers. Het is daarom aan te raden om één of twee keer per week vis te eten.

Naast omega-3 vetten is vis namelijk ook een goede leverancier van eiwitten. Ze staan op de lijst met eiwitrijke producten in de top.

Omega 3 is echter ook in plantaardige voeding te vinden. Voorbeelden hiervan zijn lijnzaad, pijnboompitten, walnoten, chiazaad, hennepzaad, koolzaadolie en spinazie.

Lees de blog verder op puurenkracht.nl

Geplaatst op 27 maart 2017 door puurenkracht