Hi! Daar ben ik weer! Ik hoop jullie weer te motiveren en inspireren!
Let's motivate and inspire!
Wat is glycemische index?
De glycemische index, afgekort met GI, geeft aan hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Wordt voedsel snel afgebroken en geeft het snel glucose af? Dan heeft het een hoge GI. Langzame koolhydraten die geleidelijk of weinig glucose afgeven, hebben een lage GI en veroorzaken dus minder snel een schommeling in je bloedsuikerspiegel.
De glycemische index (GI) wordt weergegeven als een getal tussen de 0 en 100. Voedingsmiddelen met hoge GI zorgen voor een snelle stijging van het bloedglucose en hebben een GI hoger dan 70. De gemiddelde GI ligt tussen 55 en 70. Bij een GI lager dan 55 is er sprake van een lage GI.
Eet de laatste koolhydraatrijke maaltijd meer dan een uur voor een zware wedstrijd, of training. Door de laatste koolhydraatrijke maaltijd meer dan een uur voor een zware wedstrijd, of training te eten, wordt een rebound hypoglycemie voorkomen. Nu vraag je je misschien af wat is een rebound hypoglycemie? Een rebound hypoglycemie is een sterke daling van de bloedglucosespiegel tijdens inspanning, als reactie op een koolhydraatrijke maaltijd die binnen een uur voor het sporten is gegeten. Deze maaltijd verhoogt de insulinespiegel. Het sporten verbetert de insulinegevoeligheid. Hierdoor nemen de spieren meer glucose uit het bloed op met als reactie een snelle daling van de bloedglucosespiegel.
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 26 november 2015 door boostyourhealth