In dit artikel van National Geographic worden er vijf soorten voedsel gedeeld, waar we de komende jaren meer van gaan zien. Voedingsexpert Raj Patel vertelt: “Een groot deel van ons industriële landbouwsysteem beslist wat onze favoriete voedselbron is, zoals graan.” Hij stelt hierbij dat alle andere mogelijkheden al snel als minderwaardig worden gezien. “In de eenentwintigste eeuw moeten we gaan erkennen dat de dingen die we eerst zagen als minderwaardig, belangrijk gaan worden in onze voedselvoorziening.”
En wat zijn die nieuwe mogelijkheden op het gebied van voedsel dan? We beginnen met krekelbloem. Dat is -jawel- bloem van gemalen krekels. Het idee erachter is dat wij sneller insecten gaan eten, als ze minder herkenbaar zijn. Net zoals worst met een berengezichtje erop, zeg maar. Krekelbloem lijkt misschien geen culinaire delicatesse, maar het bevat meer proteïne en micronutriënten dan rundvlees. Er kan ook chips worden gemaakt van dit type bloem.
Quinoa is lekker en gezond, maar werd op een gegeven moment zo duur, dat de lokale bevolking in Bolivia, waar veel quinoa wordt verbouwd, het niet meer kon betalen. Nu wordt quinoa echter ook in Nederland verbouwd.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 13 april 2018 door BedRock