Wat doet doomscrolling met je mentale gesteldheid?

Negatief nieuws

Lil’ Kleine trekt vrouw aan haar haren de auto uit’: WTF!? ‘Ook Haagse politicus drong zich op aan collega’s’: WAT VRESELIJK! ‘Miljoenen mensen op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne’: DIE ARME MENSEN… Soms zou ik bij dit soort nieuws het liefst als een klein kind lalalalala roepend mijn vingers in mijn oren steken, en mijn ogen gesloten houden voor al dit leed. Want dit soort berichten kunnen me intens raken. Zo schoten de tranen me in de ogen toen de bombardementen in Oekraïne begonnen. En vond ik het even mooi als pijnlijk dat deze vluchtelingen wél op een hartelijk welkom konden rekenen. Ook weet ik nog dat ik ten tijde van de Amerikaanse verkiezingen tot diep in de nacht actualiteitenprogramma’s keek. Razend was ik dat zoveel mensen stemden op iemand die openlijk racistisch en seksistisch is. Maar ik heb mezelf er altijd van overtuigd dat dit gevoelens zijn waarmee ik moet leren leven. Want je bent nou eenmaal deel van een groter geheel, dus dat je er somber van wordt als je je in de pijn van anderen verdiept: so be it. Een kleine prijs vergeleken met het leed waar anderen echt doorheen gaan.

Lees verder op www.Happyinshape.nl

Geplaatst op 24 april 2022 door happyinshape