Wist je dat.. olijven héél veel lekkerder worden wanneer je ze even opwarmt? Door olijven kort te verwarmen in een scheutje goede extra vierge olijfolie krijgen ze een zachtere structuur en verdiepen de smaken zich. Het is zó zonde als je een schaaltje lekkere olijven op tafel zet tijdens de borrel die net uit de koelkast komen. Je proeft ze daardoor letterlijk minder goed. En dat is zonde! Want goede olijven zijn zó lekker van smaak.. Ik verwarmde de olijven (naast olijfolie) met een beetje honing en sinaasappelschil en serveerde ze vervolgens op een bedje van romige mascarpone, met wat zeezoutvlokken erover. Serveer er knapperige toastjes bij de warme olijven en je hebt echt een waanzinnig lekkere borrelhap.
Benieuwd welke olijven je hiervoor het beste kunt gebruiken? Ik vertel je er alles over!
Er zit ontzettend veel verschil in olijven qua smaak, structuur én kleur. Welke je het lekkerst vindt, hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar stevige soorten zoals Kalamata, groene Nocellara olijven of Taggiasche olijven zijn het beste om te verwarmen. Deze blijven mooi stevig en bevatten heel veel smaak! De Siciliaanse Nocellara heeft bijvoorbeeld een knalgroene kleur en een zachte, volle smaak.
Leuk weetje: uit deze olijf wordt ook een heerlijke extra vierge olijfolie geperst. Je vindt ze gewoon in de supermarkt, maar zoals ik wel vaker roep, ga naar de markt voor de allerlekkerste olijven. Verser, smaakvoller én vaak nog voordeliger ook. Hetzelfde geldt voor Kalamata en Taggiasche olijven: op de markt vind je vaak écht goede kwaliteit.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 27 april 2025 door beaufood