
Je kunt warme chocolademelk op verschillende manieren bereiden. Gewoon een beetje melk opwarmen in een pan en er cacao doorheen roeren of er een plantaardige hot chocolate van maken door bijvoorbeeld notenmelk te gebruiken. Maar weet je wat ik het állerlekkerst vind? Warme chocolademelk gemaakt van zelfgemaakte amandelmelk met daarop een klodder kokosroom. Vol goede vetten dus en zonder geraffineerde suikers. Oh, ook nog eens vegan dus!
Ik heb altijd al eens kokosroom willen maken. Echter moet je daar wel een paar handigheidjes voor weten. Die vertel ik je hieronder in de bereidingswijze. Zoals bijvoorbeeld het koelen van het blikje kokosmelk. Mocht je geen tijd (of zin) hebben om een blik te koelen, dan kun je natuurlijk ook gewone room even opkloppen. Maar voor de vegans en experimentele foodies onder ons wilde ik er een volledig plantaardig recept van maken. Weer eens wat anders. Daarbij is de combinatie van kokos en chocolade gewoon onwijs lekker..
Geniet ervan!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 09 december 2017 door beaufood