Vandaag een lekkere winterse salade met knolselderij, appel en geitenkaas. Deze vegetarische waldorfsalade maak je heel snel en staat in 20 minuten op tafel. Wat zijn de ingrediƫnten van waldorfsalade? Voor de salade snijd je de knolselderij julienne. In hele dunne reepjes bedoelen we daarmee, dit kun je met een keukenmachine of met een mandoline doen. Maar stel je hebt dat soort spullen niet in de keukenla liggen, dan is de salade net zo lekker wanneer je de knolselderij met een mes in dunne plakjes of reepjes snijd. Verder hebben we julienne gesneden rauwe bietjes aan deze waldorfsalade toegevoegd (die kun je in een zakje kopen bij de supermarkt) en lekker wat frisse sla. De appel en druiven bak je in een koekenpan met een eetlepel honing. In een originele waldorfsalade wordt door de knolselderij mayonaise gemengd en op smaak gebracht met citroensap. In dit recept maak je een dressing van appelazijn, olijfolie en honing die je door de knolselderij heen husselt. Je maakt er een echte gezonde maaltijdsalade van door wat knapperig brood bij de waldorfsalade te serveren.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 04 maart 2021 door UitPaulinesKeuken