Waarom verrot eten zo goed voor je is

Waarom verrot eten zo goed voor je is

Van chocola word je gelukkig en koffie maakt je blij. Maar wist je dat vooral ook gefermenteerd voedsel goed is voor je geestelijke (en lichamelijke!) gezondheid? Wetenschappers vinden steeds meer verbanden tussen de bacteriën in onze darmen en ons mentale welzijn. En laten het nu juist die gefermenteerde voedingsmiddelen zijn die de goede bacteriën voor je darmen - en dus voor je geest - toevoegen aan je lichaam. En weet je wat? Zelf fermenteren is minder moeilijk dan je denkt!

Gecontroleerd rotten

Door voedingsmiddelen te fermenteren voeg je "verse' micro-organismen toe aan de bacteriële bevolking (microbiotica) van je maag-darmkanaal. En die micro-organismen zijn goed tegen onder andere aderverkalking en kanker, maar werken ook goed tegen dementie en depressies, zo blijkt uit onderzoek. Wat je doet met fermenteren? Je laat eigenlijk een voedingsmiddel gecontroleerd rotten. Je maakt het daarmee goed verteerbaar, lang houdbaar en kunt je eigen smaak eraan geven. Klinkt vies? Nou je lust vast yoghurt, zuurkool, kimchi of bier? Dat is allemaal gecontroleerd gerot, gefermenteerd dus!

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 04 maart 2016 door glow