Waarom multivitamine?

Waarom multivitamine?

Bij een gebalanceerd eetpatroon dat uit veel verschillende natuurlijke voedingsmiddelen bestaat, is een vitamine- en mineralentekort onwaarschijnlijk. Waarom multivitamine, is dan de vraag. Als je een druk bestaan leidt, veel of intensief traint en niet altijd in de gelegenheid bent om gezond en gevarieerd te eten, is het gebruik van een goede multivitamine raadzaam. Het is een aanvulling op je voeding die je algemene gezondheid kan ondersteunen, zeker als je op dieet bent of aan krachttraining doet.

Wat doen vitamines?

Vitamines zijn chemische verbindingen die in voedingsmiddelen aanwezig zijn. Je krijgt ze binnen door wat je eet en drinkt. Verschillende vitamines hebben verschillende functies, maar in z’n algemeenheid geldt dat ze je helpen gezond te blijven en een rol spelen bij het functioneren van je lichaam en bij groei en herstel. Daarnaast zijn ze van groot belang voor de vorming van enzymen, die essentieel zijn voor de stofwisseling. Zonder enzymen kan stofwisseling niet plaatsvinden, waardoor het verbranden en leveren van energie onmogelijk is. Krijg je chronisch te weinig van één of meerdere vitamines binnen, dan word je moe en lusteloos.

Waarom multivitamine bij krachttraining

Door intensieve krachttraining gaan veel vitamines en mineralen in je lichaam verloren. Je vraagt veel van je lijf en moet het voldoende tijd geven om te herstellen. Bij dit herstel speelt voeding een belangrijke rol, want hiermee vul je tekorten aan. Multivitamine kan dus ook hier van belang zijn.

Waarom multivitamine van Plantina

De multivitamine van het gerenommeerde merk Plantina is hoog maar veilig gedoseerd. Het bevat hoge concentraties van de vitamines en mineralen die bij intensief sporten veelvoudig worden afgebroken (zoals vitamine B, E en magnesium, in de vorm van het goed opneembare magnesiumcitraat). Uiteraard aangevuld met alle andere essentiële vitamines en mineralen. De producten van Plantina bevatten zo weinig mogelijk hulpstoffen, zodat je alleen binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Onthoud wel: multivitamine is altijd een aanvulling op je voeding, nooit een vervanging.