Waarom is sporten gezond?

Veel vrouwen trainen omdat ze slank willen worden. Dat regelmatig sporten talloze andere (misschien wel belangrijkere) voordelen heeft, lijken ze te vergeten. Erg jammer, want door je te fixeren op je gewicht verlies je plezier in het trainen en loop je het risico gefrustreerd te raken, waardoor je sneller afhaakt en verder van je doel bent dan ooit, wat vervolgens tot nieuwe frustraties leidt. Focus je dus op je gezondheid en maak afvallen een bijzaak.

Waarom is sporten gezond?

Van sporten kun je (in combinatie met een bewust eetpatroon) zeker afvallen. Heel fijn, maar laten we eens kijken naar de andere pluspunten van trainen. Waarom is sporten gezond? Het verbetert je uithoudingsvermogen en je wordt er gespierder van. Hierdoor voel je je fitter en sterker, allereerst lichamelijk, maar dit werkt mentaal ook door. Je bent minder snel moe, hebt meer energie en maakt een hogere concentratie stofjes aan die goed zijn voor je humeur. Exercise is the most underutilized antidepressant, lees je weleens. En dat is geen populaire oneliner, maar een wetenschappelijk bewezen feit.

Doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en ontspanning

Door actief te sporten en gericht aan je doelen te werken krijg je bovendien meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Van trainen word je daarnaast fysiek moe, zodat je beter kunt ontspannen en dieper slaapt, wat eveneens ten goede komt aan je energie. En je merkt het vaak niet bewust, maar sporten is ook goed voor je bloedcirculatie, lymfestelsel en hormoonbalans, wat niet alleen positief is voor je algemene gezondheid, maar ook zorgt voor een mooiere huid en een frissere uitstraling.

Focus op gezond

Sport jij omdat je kilo’s kwijt wilt? Prima, maar laat dat voortaan een mooie bijkomstigheid zijn en verleg de focus naar je gezondheid. Trainen biedt zoveel fysieke en mentale voordelen dat het zonde is om je sportresultaten te laten bepalen door de weegschaal.