Waarom emoties bepalen wat we eten

We gaan terug in de tijd, zo’n 70 jaar. De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Het is het begin van een nieuw tijdperk, in allerlei opzichten. Eén daarvan is de manier waarop tegen eten wordt aangekeken. Na de oorlog waren er namelijk twee dingen belangrijk: eten voor iedereen en nooit meer armoede. Eten met aandacht was daarbij geen issue; je was blij dat er überhaupt eten was. Oftewel, er werd vrijwel gedachteloos gegeten.

Een stukje geschiedenis

Tientallen jaren later, rond 2008, kwam er een kantelpunt als het gaat om voeding. De focus kwam te liggen op duurzaamheid, preventie en zelfcontrole. Sindsdien is voeding een statussymbool: wat je eet, geeft aan wie je bent. Eten met aandacht is nog wel een dingetje, een ondergeschoven kindje. Maar anno 2017 komt daar langzaam verandering in. We beseffen steeds beter dat met aandacht eten en eten wanneer ons lichaam dat vraagt, nodig zijn als we gezond willen eten.

Lees verder op www.BedRock.nl

Geplaatst op 01 november 2019 door BedRock