Voorjaarssalade met gerookte zalm

Het is weer lente!

Dat betekent dat er weer veel meer verse, smakelijke groenten verkrijgbaar zijn. Ook de verse kruiden die ik op mijn vensterbank kweek zijn inmiddels opgekomen en groot genoeg om te plukken en te eten. Perfect om ze eens in een verrassende salade te gebruiken. In deze salade combineer ik raapstelen met wortel, jonge rode bietjes en verse tuinkruiden.

De raapstelen worden even geblancheerd zodat ze nog wel knapperig zijn, maar niet meer zo bitter. Houd je niet van raapstelen of kun je ze niet vinden? Rucola is een goede vervanger.

Deze salade is ideaal als lunch, hij is in 10 minuten gemaakt en je kunt hem ook makkelijk meenemen naar je werk. Bewaar hem dan in een bakje met deksel in de koelkast of in een koeltasje om alles lekker vers te houden.

Ingrediƫnten (voor 2 porties)

  • 1 bosje raapstelen
  • 1 grote wortel
  • 2 rode bietjes
  • 1 handjevol basilicumblad
  • 1 handjevol peterselieblad
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 200g gerookte zalm
  • Grof gemalen peper en zout

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 07 mei 2017 door eetpaleo