Volkorenpasta

Volkorenpasta: een eenvoudige manier om de maaltijd wat gezonder te maken.

Dat zilvervliesrijst gezonder is dan witte rijst weet inmiddels iedereen. Echter heb ik niet het idee dat er een zelfde bewustzijn is over witte en volkorenpasta. Veel mensen eten geen wit brood, omdat ze weten dat volkorenbrood gezonder is en het meer vezels bevat. De mensen die er bewust voor kiezen volkorenbrood te eten, scheppen "s avonds wel onbewust hun bordje vol met een witte pasta. Hoezo denken we daar niet over na?

Zelf bereid ik vaak volkorenpasta. Toen ik een tijdje geleden ging eten bij Vapiano koos ik ook voor volkoren fusilli. Pas toen we aan tafel zaten besefte ik me dat dit de eerste keer was dat ik buiten huis volkorenpasta at, omdat het nooit ergens op de kaart staat.

Volkorenbrood en -pasta worden gemaakt van hele graankorrels. Bij de witte varianten worden de zemelen verwijderd en alleen de meellichamen van het graan gebruikt. Door deze bewerking gaat er veel voedingswaarde verloren.

Lees verder

,

Geplaatst op 12 juni 2015 door healthbyhanneke