Een lekker gevuld brood om voor de lunch of als tussendoortje te eten, dit volkoren zadenbrood. Het kost slechts tien minuten om te maken (ook fijn) en daarna hoef je alleen nog maar op de oven te wachten tot ie klaar is. Zorg dat je de meeste ingrediënten altijd wel in huis hebt, want je kunt er daarna ook altijd nog een heerlijke homemade granola van maken. Zie hiervoor mijn eerdere recept op fitgirl.nl.
• 250 gram volkorenmeel
• 100 gram havermout
• 75 gram pompoenzaden
• 75 gram zonnebloempitten
• 75 gram lijnzaad
• 2 tl bakpoeder
• 500 ml volle yoghurt
• 5 el zonnebloemolie
• 4 el ahornsiroop
• 1 tl zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle droge ingrediënten, het volkorenmeel, havermout, pompoenzaden, zonnebloempitten, lijnzaad en bakpoeder bij elkaar in een kom en mix door elkaar. Doe in een andere kom de yoghurt, zonnebloemolie, ahornsiroop en zout bij elkaar en meng het geheel met een garde. Voeg nu het natte mengsels bij de andere kom in en mix het geheel goed door elkaar.
Giet de broodmix in een met bakpapier beklede of ingevette cakevorm. Bak het brood voor de eerste 20 a 25 minuten op 180 graden en verlaag daarna de temperatuur tot 150 graden voor de laatste 60 minuten om het brood goed te bakken. Om te testen of het brood klaar is gebruik je een satéstokje. Als het stokje er droog uit komt dan is het brood klaar. Haal het brood uit de oven en laat goed afkoelen.
Eet smakelijk!