Voeding met Viv: Thérèse Boer

Voeding met Viv: Thérèse Boer

Om de week praat Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Thérèse Boer (44), gastvrouw, vinologe, sommelier en eigenaresse van driesterren restaurant De Librije en Librije's Hotel. Samen met haar man Jonnie bestiert ze een heus imperium dat ze in 22 jaar rond hun restaurant hebben opgebouwd. Elke zondag, als het restaurant gesloten is, gaat ze met man en kinderen, Jimmie (15) en Isabelle (11), uit eten. "En dat is nog elke keer een feestje.'

Altijd in de koelkast

"Af en toe kookt Jonnie thuis, maar meestal brengt het personeel ons om vijf uur eten. Daarom hebben wij nooit een mega gevulde koelkast. Wat we wel altijd in huis hebben is magere kwark, yoghurt, fruit en kaas. Verder staan er standaard een fles champagne voor Jonnie - ik krijg pijn in mijn maag van champagne - en een fles Sauvignon of Chardonnay voor mezelf in. Voor na het werk of op onze vrije dag.'

Boodschappen

"Mijn oppas doet op dinsdagavond de boodschappen. Een half jaar geleden heb ik een standaardlijst gemaakt met wat ik altijd in huis wil hebben. Zij checkt wat op is en vult dat dan aan. Een paar keer per jaar zegt mijn dochter: "Mam, zullen wij samen boodschappen doen?' Dat vind ik wel gezellig, maar verder laat ik het graag aan de oppas over.'

Lees verder op www.vivonline.nl

Geplaatst op 18 augustus 2015 door vivonline