Voeding en krachttraining: pre en post workout

Veel vrouwen vragen zich af wat ze het beste voor en na een workout kunnen eten. Geen gekke vraag, want in magazines en blogs lees je vaak tegenstrijdige informatie. Zo zou je lichaam binnen een uur minuten na de training alles wat je eet meteen gebruiken voor de spieropbouw. Is dit waar en is het dus zinvol om direct naar je kluisje te rennen en een shake met eiwitten en koolhydraten te nemen?

Voeding en krachttraining

Dat je lichaam na een training eiwitten nodig heeft klopt. Dat je naar de kleedruimte moet sprinten en snel een hoog geconcentreerde shake moet drinken is echter onzin. Het cruciale punt hierbij is wat voeding na de krachttraining precies inhoudt. Hierover bestaan helaas veel misvattingen.

Pre workout = post workout

Een maaltijd met de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten wordt in zes tot acht uur door je lichaam verteerd. In die hele periode worden voedingsstoffen afgegeven en opgenomen. Je pre workout maaltijd is dus eigenlijk ook je post workout voeding. Het eten dat je voor de training neemt, wordt dus niet op magische wijze helemaal verteerd. En het is dus ook niet zo dat je na een workout vlug een shake of anderszins slim uitgekiende maaltijd moet nemen om te voorkomen dat je spieren niet optimaal herstellen en groeien.

Regelmatig en uitgebalanceerd eten

Als je elke dag aan je voedingsbehoeftes voldoet en (ongeveer een uur) voor de krachttraining een goede maaltijd neemt, hoef je je geen zorgen te maken om je post workout voeding. Eet je voor de training niet of maar weinig, neem dan na je workout een gezonde maaltijd. Krachttraining en voeding is minder complex dan je wellicht had gedacht: het gaat er gewoon om dat je regelmatig en uitgebalanceerd eet, met voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten. Neem je graag een shake? Prima, maar het is dus geen wondermiddel.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE BIJ DE BRON VAN DIT ARTIKEL: GUYDROOG.COM