Vitello tonnato in een glaasje

Vitello tonnato wie kent het niet? Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Het oog wil natuurlijk ook wat. Voor een feestelijke presentatie doe je de vitello tonnato in een glaasje.

Ik ben gek op kleine hapjes in een glaasje. Elke jaar komt dit weer terug op de blog. Elke kerst is de Italiaanse amuse van een vlag in een glaasje een topper. Het jaar erna stond er een amuse van een rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes voor jullie klaar. En vorig jaar presenteerde ik een ander klassiek voorgerecht in een glaasje: rauwe ham met meloen en mozzarella.

Ook met deze vitello tonnato in een glaasje gooi je hoge ogen. Dit recept is wederom makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Als je een echte pro bent, dan braad je zelf een stuk kalfsmuis voor de originele vitello tonnato. Nou ben ik net als jullie een hobby kok en koop ik kant en klare plakken kalfsfricandeau bij de slager. Voor de tonijn breng ik een bezoekje aan de visboer.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 16 december 2016 door linda