Wat is er leuker dan bij ondergaande zon een visje eten aan zee? Alle ingrediënten waren aanwezig op Kijkduin: dierbaar gezelschap, fraai nazomerzonnetje, uitzicht op de duinen en een mooi beschut plekje achter glas in een restaurant aan de boulevard. Alleen, de menukaart grossierde vooral in kipfilet en saté, het visaandeel bestond slechts uit die eeuwige zalm en tonijn. Niks uit de Noordzee, die daar toch heus pal voor de deur lag te schitteren. Ik kan daar met mijn pet niet bij, wat een gemiste kansen. O maar kijk,’fish & chips’ was er ook, dus die dan maar. Dat bleken helaas smaakversterkerbestrooide diepvriesvisnuggets te zijn. Onbegrijpelijk dat je dat als kok met droge ogen durft te serveren. Ik word daar zo treurig van. Een lekker gebakken scholletje, hoe moeilijk is dat nu helemaal? En dan heb ik het nog niet eens over schar, wijting, makreel, tong, griet en tarbot, keuze genoeg immers.
Er gloort echter hoop aan de horizon. In de Haagse regio is inmiddels het initiatief Noordzeevis uit Scheveningen ontstaan, om strandpaviljoens te stimuleren aan de slag te gaan met vis van voor de deur. Het aantal bevlogen ambassadeurs schijnt te groeien, nu hopen dat het nieuws ook in Kijkduin gaat doordringen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 20 maart 2021 door KokenmetKarin