Viscurry met banaan

Dit recept voor viscurry is echt ontzettend makkelijk en snel klaar. Toen ik het maakte, had ik eigenlijk geen zin om te koken (ja, ook dat komt wel eens voor) en ik was ook niet van plan een nieuw recept te maken. Ik wist dat ik een viscurry ging maken met witte kool, maar daar hield het wel mee op.

Een kwartiertje later stond er een geurig, fruitige viscurry op tafel; toch maar een foto van maken en het recept uitwerken!

De banaan voegt echt iets toe aan dit gerecht, maar je zou ook kunnen experimenteren met ander fruit zoals ananas, mango of peer. In mijn gerecht heb ik kabeljauw gebruikt; het is lastig om deze heel te houden in een wokgerecht. Schrik dus niet als de vis uit elkaar valt. In plaats van kabeljauw kun je elke witvis naar keuze gebruiken. Een stevige witvis zal mooiere blokjes geven in het gerecht.

Ingrediënten

  • Witvisfilet - 300g, in blokjes
  • Uien - 2 kleine, in dunne ringen
  • Witte kool - ½, kern verwijderd en in reepjes
  • Kerrie - 1 el
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Santen - ¼ cup (60ml), fijn gehakt of evt. vloeibaar
  • Banaan - 1, in plakjes
  • Koriander - ¼ cup, vers, fijn gesneden
  • Kokosolie - 1 el

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 09 augustus 2017 door eetpaleo