Visburgers met Wortel

Oké, ik ben echt heel erg enthousiast over deze visburgers. Het was zomaar een experiment wat ontzettend goed lukte, dat moest ik dus met je delen! Ik wilde namelijk visburgers maken zonder eieren als bindmiddel, en ook zonder kokosmeel of zoiets. Waarom? Het leek me een leuke uitdaging, zo worden ze nog puurder.

Naar mijn idee was dat namelijk min of meer onmogelijk. Visburgers, maar dan zonder bindmiddelen. Nou geloof me maar als ik je vertel dat dat wél kan!

Ik was er niet helemaal van overtuigd dat dit niet in een aangebakken fiasco zou ontaarden. Zo’n moment waarop je denkt ‘ach laat ook maar’ en je vervolgens de hele bups in de pan gooit en het bereidt zoals je roerei zou maken. Dat is me helaas al een aantal keer overkomen 😉

Mijn favoriete pan is namelijk nu echt versleten en ik wil ‘m nog niet weggooien, maar ik gebruik nu toch maar even een andere pan om mezelf heel veel frustratie te besparen. Met enige tegenzin heb ik mijn DeBuyer pan weer uit de kast getrokken (welke trouwens echt wel fijn is, maar net niet zo fijn als mijn Le Creuset Les Forgees pan die nu dus versleten is). Op hoop van zegen ben ik daar deze visburgers in gaan bakken.

En jawel, het lukte. Zonder aanbranden. Zonder dat er ook maar één burger uit elkaar viel.

Dat maakt dit recept dus behoorlijk fool-proof. Ik daag je uit om het ook te proberen! Deze burgers zijn namelijk echt superlekker.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250g wilde zalmfilet, in blokjes
  • 250g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 300g wortel, in plakken
  • 2 bosuitjes, grof gesneden
  • 2 el citroensap
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el zeewiervlokken (optioneel)
  • peper en zout
  • 2-3 el kokosolie

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 08 augustus 2016 door eetpaleo